muzlu pasta nasıl yapılır

Pandispanyası için

4 adet yumurta
4 yemek kaşığı kaynar su
150 gram şeker (5.30 oz 2/3 cup)
1 paket vanilya
100 gram un (3.50 oz 3/4 cup)
100 gram nişasta (3.50 oz 3/4 cup)
2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tane damla sakızı (kullanmadım)
2 adet muz
1 paket damla çikolata

Hazırlanışı
1. 4 adet yumurta çırpılmaya başlanır.
2. İçine yavaş yavaş kaynar su ilave edilip, iyice kabarıp, köpük köpük olana kadar çırpılır.
3. Şeker eklenip yumurtaların içinde eriyene kadar yaklaşık 10 dakika çırpılır.
4. Vanilya eklenip karıştırılır.
5. Başka bir kabın içine un, nişasta ve kabartma tozu iki defa elenir.
6. Elenen karışım yumurtalı karışıma eklenip çırpılır.
7. Yağlanmış 26 cm çaplı tepsiye dökülür.
8. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişrilir.
9. Pişen pandispanya soğuması için bir ızgaraya alınır.
10. Bu arada krema malzemelerinin tamamı tencereye alınıp koyulaşıncaya kadar pişirilir.
11. Krema soğumaya bırakılır.
12. Soğuyan pandispanya ortadan ikiye kesilerek iki kat elde edilir.
13. Muz dilimlenip ilk katın üstüne dizilir.
14. Kremanın yarısı pastanın ortasına doğru dökülüp, yayılır.
15. Diğer kat kapatılıp, üstü krema ile sıvanır.
16. Pasta ikram edileceği zaman üzerine damla çikolatalar yerleştirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 364
favori
like
share