Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı nasıl yapılır

Malzemeler

* 1,5 su bardağı bulgur
* 2 adet patlıcan
* 250 gram kuşbaşı et
* 2 adet Defne Yaprağı
* 3 yemek kaşığı domates salçası
* tuz
* zeytinyağı

Hazırlanışı

1. Patlıcanlar soyulup 10 dakika tuzlu suda bekletilir.
2. Bu arada etler ve defne yaprakları ısıtılan yağda kavrulur.
3. Kavrulan etlerin üzerine suları sıkılıp kurulanmış, patlıcanlar eklenir.
4. Patlıcanlar da kızarınca salça katılıp, kokusu çıkana kadar kavrulur.
5. Bulur eklenip, karıştırılır.
6. Üzerini 1 parmak eecek kadar kaynar su ilave edilip, tuz katıldıktn sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
7. Altı kapatılıp, 10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.

Not

* Kuru nane gibi baharatlarla da lezzetlendirebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 434
favori
like
share