Hellimli Ekmek nasıl yapılır

Malzemeler

* 1 + 1/3 su bardağı ılık su
* 2 + 1/2 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya
* 3 su bardağı un
* 2 + 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan
* 250 gram hellimpeyniri
* 3 yemek kaşığı nane

Hazırlanışı

1. Soğan, hellim peyniri ve nane dışındaki bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur.
2. 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir.
3. Bu arada soğan yarım ay şeklinde doğranıp, kavrulur.
4. Hellim peyniri küp küp doğranıp, 10 dakika suda bekletilir.
5. Tuzu giderilen hellim peyniri kurulanır.
6. Kabaran hamura hazırlanan malzemeler ilave edilerek tekrar yoğurulur.
7. 25 dakika daha mayalanması için bırakılır.
8. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 406
favori
like
share