Fırında beşamel soslu kabak nasıl yapılır

Malzemeler:

4 adet orta boy kabak

2 adet tavuk göğüsü

1 iri soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı acısız toz kırmızı biber

arzu ederseniz 1 tutam köri baharatı

tuz

Beşamel sos için:

1,5 su bardağı süt

1,5 çorba kaşığı dolusu un

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 tutam muskat rendesi

yarım çay kaşığı beyaz biber rendesi veya karabiber

Üzerine:

yarım kase rendelenmiş kaşar peyeniri

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:

1- kabaklar yıkanır ve kabukları soyulmadan iri küpler şeklinde doğranır

2- bol kızgın yağda kızartılır ve kağıt havluda bekletilir

3- tavuk göğüsleri iri kuşbaşı şeklinde doğranır. 3 çorba kaşığı yağ eklenmiş kızdırılmış tavda sote edilir. çok az su eklenir pişirilir suyunu çekince ince doğranmış soğan ve sarımsak eklenir ve 1 çorba kaşığı sıvı yağ eklenir hafif kavrulur toz kırmızı biber, tuz ve köri eklenir karıştırılır kenara alınır

4- küçük bir borcama önce kabaklar yerleştirilir. üzerine tavuk göğüsü eklenir, hazırlanmış beşamel sos hertarafına gezdirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi ve toz biber serpilir önceden ısınmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiririlir.

Beşamel sos yapımı:

küçük bir tencereye yağlar alınır un eklenir hafif kavrulur süt eklenerek orta koyulukta karıştırılarak pişirilir çok koyu olursa çok az su eklenir. içine baharatlar ve tuz eklenir karıştırılır. kullanılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 573
favori
like
share