çipura nasıl pişirilir

Malzemeler :
2 adet Çipura (kişi sayısı kadar)
3 adet kuru soğan
3 adet domates
2 tatlı kaşığı tereyağ
1 limon
½ demet maydanoz
2-3 diş sarımsak
tuz

Yapılışı :

Bir tepsiye yağlı kağıt veya aluminyum folyo serilir. Üzerine halka doğranmış soğanlar yerleştirildikten sonra yıkanmış ve temizlenmiş balıklar konulur.
Her bir balığın içerisine en az 1 tatlı kaşığı tereyağ yayılır.
Diğer bir tarafta bir küçük soğan ve sarımsaklar incecik kıyılır domatesler küp küp doğranır,tuz ilave edilerek hazırlanan bu iç balıkların içerisine yerleştirilir.
Son olarak kalan domates, soğan ve limonlar halka şeklinde doğranıp balığın üstüne dizilir, fırında pişirilir ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek,sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 378
favori
like
share