Küçük Genny Efsanesi

Son güncelleme: 18.08.2009 10:59
  • Küçük Genny Efsanesi Oyunu - Küçük Genny Efsanesi Tiyatrosu
    Dan Dietz"in yazdığı yönetmenliğini Cem Kenar"ın yaptığı tempOdyssey /Küçük Genny Efsanesi 2008-2009 sezonu boyunca Tiyatro Z sahnesinde izlenebilir.

    Tarih : 21 Mart 2009
    Saat : 20:30
    Yer : Tiyatro Z
    Şehir : İstanbul Avrupa



    Geçici işlerde çalışan Genny"nin yeni başladığı bir işyerinde ilk ve son gününü izleriz. Bir bomba fabrikasında resepsiyonist olarak çalışmaya başlayan Genny"nin geçmişiyle geleceği çarpışırken sonuçlar patlama etkisi yaratacaktır. Telefonu kullanmayı öğrenmekle dinlenme odası arasında gidip gelirken yaşadığı geriye dönüşlerde Georgia eyaletindeki çocukluğunu ve onun neden bu kadar kaçık, duygusal olarak izole olmuş, asosyal bir insan haline geldiğinin gerekçelerini izleriz. Yazar Dietz bizi zamanda bir ileri bir geri atlayışlarla Amerika Birleşik Devletlerinin en doğusu ile en batısı arasında bir gezintiye çıkarır. "iş dünyası", "sanal âlem", "aile olgusu" "seks", "ölümle insan", "tanrılar ve insanlar", "evrenin oluşumu", "bilim dünyası" arasındaki ilişkileri irdeler. Ve en acımasızı da tüm bu olayları "Serbest Piyasa Ekonomisi"nin hâkim olduğu bir dünyada geçirir. Ölümcül bir çalışma temposunda, beyin uyuşturucu işlerin arasında gidip gelen bu geçici işçinin öyküsü plazalarda çalışanlar için korkutucu bir mizah duygusuna sahip. Kara Komedi türünde sahnelenmiş bu oyun,
    "Serbest Piyasa Ekonomisi"nin hâkim olduğu zeminde ve zamanda yaşayanlara şiddetle tavsiye edebileceğimiz gariplikte... Ve bazen garip bir şey izlemek eğlenceli olabilir!
    KÜÇÜK GENNY EFSANESİ
    Yazar: Dan Dietz
    Türkçeye Çeviren: Murat Şevki Çoban-Bengi Heval ÖZ
    Yönetmen: Cem Kenar
    Kostüm ve Dekor Tasarım: Can Tuğcuoğlu
    Işık Tasarım: Cem Kenar
    Yönetmen Yardımcıları: Eylül Başoğlu, Selen Almacıoğlu
    Yapım Asistanı: Nezih Tüzel, Eylül Başoğlu
    Işık Asistanı: Selen Almacıoğlu
    Fotoğraflar:Ozan Morgül
    Afiş Tasarım: Togay Kılıçoğlu
    Oyuncular:
    Genny: Bengi Heval Öz
    Ölü Çocuk: Nuri Karadeniz
    Torpilli Adam, Bilim Adamı: Umut Tabak
    Baba: Nebil Sayın
    Son Gün Kızı, Fran, Anne: Derya Aslan
    Güvenlik görevlisi: Ozan Morgül
#18.08.2009 10:59 0 0 0