Kayseri Milletvekilleri

Son güncelleme: 18.08.2009 11:26
  • Ahmet Öksüzkaya
    AKP Milletvekili
    25 Temmuz 1960'da Kayseri'de doğdu. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Nebahat'tır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir; Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Mali Müşavirlik yaptı. Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Üyesi oldu. Meslek odasında Genel Sekreterlik ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde buludu. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Delegesi olarak görev yaptı. Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. Öksüzkaya, evli

    Mehmet Şevki Kulkuloğlu
    CHP Milletvekili

    17 Ocak 1965'te Kayseri'de doğdu. Babasının adı Şaban, annesinin adı Yüksel'dir. Tıp Doktoru ve Sanayici; Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Enstitüsü'nde tamamladı. Bursa Kestel Şevketiye Sağlık Ocağı'nda Hükümet Tabipliği, GESİAD Bursa Yönetim Kurulu Üyeliği ile GESİAD Kayseri Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Forbo Krommenie BV, Ursania AG ve Lentex SA'nın Türkiye Distribütörlüğü, SONTEKS Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ, Nesta Mobilya ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Nesta Benelux BV ve Nesta Ukraine LLC'nin kuruculuğunu ve Yönetim Kurulu Başkanlıkları'nı yaptı. Halen, Dünya Evtekstil Üreticileri Birliği Üyeliği, EVSİAD Evtekstil Sanayici ve İşadamları Derneği Üyeliği, Türk Kültür Vakfı ve AFS Üyeliği. Mülhak Gavremzade Abdülkadirağa Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, Dünya Uyku Ürünleri Üreticileri Birliği Üyeliği yapmaktadır. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Fransızca ve Rusça bilen Kulkuloğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.


    Mustafa Elitaş
    AKP Milletvekili ve Grup Başkan Vekili
    5 Şubat 1957'de Kayseri'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Nuriye'dir. Ekonomist ve Sanayici; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nü bitirdi. Sanayici olarak iş hayatını yürüttü. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi oldu. Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği görevini üstlendi. 22. Dönem Kayseri Milletvekili. İyi düzeyde İngilizce bilen Elitaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

    Sabahattin Çakmakoğlu
    MHP Milletvekili
    25 Kasım 1930'da Kayseri İncesu'da doğdu. Babasının adı Mehmet Kemal, annesinin adı Bedriye'dir. Mülki İdare Amiri; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Milli Güvenlik Akademisi'ni bitirdi. Kozaklı, Gülşehir, Ürgüp, Çıldır, Bayburt ve Konya Ereğlisi Kaymakamlıklarında bulundu. Ankara Vali Yardımcılığı; Gümüşhane, Isparta, Edirne, Gaziantep ve Mersin (İçel) Valiliği; Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevlerini yürüttü. 48. Hükümet'te TBMM dışından Bağımsız İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. 21.Dönem Kayseri Milletvekili. 57. Hükümet'te Milli Savunma Bakanlığı görevini üstlendi. Az Fransızca ve İngilizce bilen Çakmakoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır

    Sadık Yakut
    AKP Milletvekili

    3 Şubat 1956'da Kayseri Büyükkaramanlı Köyü'nde doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Kumru'dur. Hukukçu; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Halfeti, Çamardı ve Savaştepe Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği, Giresun Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. Gençlerbirliği Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevine seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 21, 22. Dönem Kayseri Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevini yürüttü. Yakut, evli ve 3 çocuk babasıdır.
#18.08.2009 11:26 0 0 0