Üç Renkli Börek Tarifi

Son güncelleme: 18.08.2009 17:06
  • noimage
    Malzemeler


    1 kg ıspanak
    250gr pastırma
    4 orta boy havuç
    4 adet yufka
    1 adet yumurta
    karabiber, pulbiber
    sıvıyağ

    Hazırlanışı

    ilk olarak ıspanakları temizleyip, haşlayın ve haşlanan ıspanakların suyunu süzerek kırmızı biber ile karabiber ekleyip iyice harmanlayın.

    Yufkalardan birini düz bir zemin üzerinde açarak üzerine sıvı yağ sürün ve üzerine bir kat daha yufka sererek aynı işlemi onun için de yapın. Ispanakları yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtın. Üzerine diğer yufkayı sererek bir önceki yufkada yaptığınız gibi yağlayın ve pastırmaları eşit miktarda serpin. Yine bir kat daha yufka sererek yağlayın ve son malzememiz olan rendelenmiş havuçları yufkanın üzerine serpin. Böreği rulo şeklinde sararak rulonun tepsiye sığması için ortadan ikiye bölün ve her iki parçanında üzerine yumurta sarısı sürerek. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
#18.08.2009 17:06 0 0 0