Sayga (Saiga tatarica) boynuzlugiller (Bovidae) familyasından Orta Asya'da yaygın görülen ve antiloplar arasında garip görünüşlü burnuyla dikkat çeken bir memeli türü. İyice şişirebildiği sivri ucu olmayan iri burnuyla tanınır.
Boynuzlar dişilerde bulunmaz. Dişiler günde 2-6 yavru doğurur. Çiftleşme ve üreme mevsimleri olan Aralık ayında erkeklerin burnu daha da irileşir. Sayganın burnu tamamen körelmiştir fakat nefes alıp verebilir.


Vikipedi

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 333
favori
like
share