Saçı Yıpratan Nedenler

Son güncelleme: 20.08.2009 17:31
  • Saçı Yıpratan Nedenler - Saç Neden Yıpranır - Saçlar - Yıpranan Saçlar


    noimage

    Türkiye'de kadınların karşılaştığı en büyük 5 saç probleminden 4'ünün saç yıpranması ile ilişkili olduğu açıklandı. Araştırmalara göre kadınlar, saçlarına uygulattıkları işlemlerin zararlı olduğunu biliyor ama buna rağmen, işlem yaptırmaya devam ediyor.

    Swiss Otel Chalet Garden'de düzenlenen Dove medya buluşmasına, Unilever Kişisel Bakımdan Sorumlu Pazarlama Direktörü Özlem Engin ve Unilever Saç Yıpranma Platformu Başkanı Dr. Peter Lawrence Bailey ev sahipliği yaptı. Toplantıda kadınların saçları ve saç yıpranmasına ilişkin bilgiler verilirken, yenilenen formüllü Dove Therapy Şampuan serisi tanıtıldı.

    Tarama, perma, boya, fön, güneş ışığı, kirli hava, klorlu su gibi etkenlerin saçı yıprattığını anlatan Unilever Kişisel Bakımdan Sorumlu Pazarlama Direktörü Özlem Engin, kadınların günlük saç şekillendirme rutininin verdiği zararın farkında olduğunu ancak bu işlemlerden de vazgeçemediğini belirtti. Engin, "Türkiye'de kadınların yüzde 49'u yıpranma konusunda çözüm arıyor. Yüzde 21'i ise aradıkları çözümü bulamamaktan sıkılmış ve artık vazgeçmiş durumda" dedi. Özlem Engin, dünya çapında kadınların yaklaşık yüzde 68'inin, güzel görünmesi için, güzel saçlara sahip olması gerektiğini düşündüğünü, bu oranın Türk kadınları için yüzde 88 olduğunu söyledi.

    Dünya kadınlarının saçlarını inceleyerek, yıpranma problemlerine çözümler ürettiklerini söyleyen Unilever Saç Yıpranma Platformu Başkanı Dr. Peter Lawrence Bailey, toplantıda dünya kadınlarının saçları ve beklentileri konusunda da bilgi verdi. Dr. Peter Lawrence Bailey konuşmasında ayrıca, bir günde 35 metre kadar saç ürettiğimiz, ortalama saç teli sayımızın 100.000 civarında olduğu ve omuz hizasındaki saçların uç uca eklediğinde 30 kilometreyi bulduğu gibi ilginç verilere de yer verdi.

    Toplantıda, Dove Therapy Şampuan'ın, kadınların beklentilerinden yola çıkarak bilimsel bir araştırma içine girdiği ve yeni bir formül yarattığı açıklandı. Bu formül saçı en etkin şekilde temizlerken, aynı zamanda proteinleri ve hayati önemi olan temel nemlendiricileri de koruyor. Dove Therapy, onarıcı şampuanıyla her bir saç telindeki yıpranma ve kırıkları onarırken aynı zamanda saçın dış etkilere karşı daha dayanıklı olmasını sağlıyor, koparak dökülmeleri önlüyor ve kırık uçları azaltarak saçı
    güçlendiriyor.

    Ayrıca, Dove uzmanlarının yarattığı yıpranma testinden bahsedildi. 5 dakika süren bu testle, kişinin saç tipi, saç kaybı derecesi, saç telinin kalitesi gibi unsurlar belirlenerek, kişiye özel çözümler sunuluyor.
#19.08.2009 12:20 0 0 0
  • teşekürler denicem
#20.08.2009 17:31 0 0 0