No Ofsayt

Son güncelleme: 05.10.2009 15:08
  • No Ofsayt - No Ofsayt 2009 - No Ofsayt Filmi - No Ofsayt Film Konusu - No Ofsayt Faragmanı - No Ofsayt Vizyon Tarihi

    No Ofsayt 2009

    Gösterim Tarihi: 04 Aralık 2009

    Yapım:2009 ~ Türkiye

    Tür: Komedi

    Dağıtım: UIP Filmcilik


    Ali Taran Special Projects tarafından hayata geçirilmeye hazırlanan NO OFSAYT ALİ TARANTULA filminin çekimleri 28 Haziran Pazar günü Bahadır Er & Maryna Gorbach yönetiminde başladı.


    Konusu ~ Hakkında

    Ali Tarantula, kendine özgü, farklı bir karakter olmakla birlikte, toplumun büyük çoğunluğuyla özdeşleşen, açık sözlü, dürüst, daima halkın yanında olan, eğitimi sınırlı, toplumun anlayacağı dille konuşan, ülkesini seven, kendinden menkul bir otoriteye sahip, sevilen, sözü dinlenen, tatlı sert bir delikanlıdır.

    Ülkedeki yerli filmlerin, giderek büyük seyirci kitleleri ile buluşması, yerli filmlerin yabancı filmlerden daha çok seyirciye ulaşmaya başlaması gerçeği, Ali Taran'ı, özel bir karakter yaratarak bir sinema filmi yazma fikrine yöneltmiş ve 'NO OFSAYT' doğmuştur.

    NO OFSAYT'ı komedi olarak adlandırmanın doğru olmadığını düşünen Ali Taran, filmi EĞLENCELİK olarak tanımlamanın daha doğru ve ilgi çekici olduğunu düşünmüştür.

    NO OFSAYT, bir ATSP yapımı olarak seyirciyle buluşacaktır.

    NO OFSAYT'ın yönetmenliğini Mehmet Bahadır Er&Maryna Gorbach yapacaktır.

    Ali Tarantula karakterini filmde, sinema filmi, dizi film ve reklam filmi deneyimine sahip Yıldırım Memişoğlu canlandıracaktır.

    Aktörün bu filmdeki Ali Tarantula tipi ve görüntüsü, seyirci için yepyeni, çok ilgi çekici ve tümüyle bu filme özgü olacaktır.

    Filmde, Ali Tarantula da ülkedeki büyük çoğunluk gibi, futbolla oturur, futbolla kalkar, kısaca futbol hastasıdır. Ama, futboldaki ofsayt kuralına hiç tahammülü yoktur. Dünya futbolunda 1886 yılından bu yana hüküm süren ofsayt denen bu illet kurala feci şekilde gıcık olmaktadır!..

    Nitekim kafaya koyar... Ne yapıp edip, futbolu, bu ofsayt denen beladan kurtarmaya karar verir!..

    Halkın desteğini de yanına alarak, ofsayta her cephede savaş açan Ali Tarantula, davetsiz olarak, ülkenin, televizyondaki en popüler spor programına çıkar. Gene davetsiz olarak Futbol Federasyonu'nun yönetim kurulu toplantısına katılır. Taraftar liderleriyle yemek yer ve seyirci kitlesini, ofsayt kuralı kaldırılana kadar maçlara gidilmemesi yönünde etkiler. Ana caddelere, ofsayta karşı sloganlarla bezenmiş, bez afişler astırır. Futbol hakemleriyle gizlice buluşur. Ve müthiş bir kamuoyu oluşturarak, ofsayta karşı ülkeyi ayağa kaldırır!..

    Yetmez!.. Ofsayta karşı ayaklanma olayını Avrupa'ya da taşıyan Ali Tarantula, Avrupa'daki vatandaşların da yardımıyla UEFA'ya kadar sızar, yetkili biriyle görüşmeyi başarır.

    Ali Tarantula'nın başı çektiği ofsayta karşı çıkma hareketi, önce kendi ülkesinde, sonra Avrupa'da ve Asya'da birçok ülkenin gazete ve televizyonlarında baş haberler arasına girer.

    Bu arada Ali Tarantula, aynı apartmandan komşusu olan, genç bir kıza abayı yakıktır. Nihayetinde o da bir insandır, sevecektir tabii!..

    Ve bir gün Ali Tarantula'ya UEFA'dan bir mektup gelir!..

    Ali Tarantula'nın, futboldaki ofsayt kuralına karşı dünyada büyük yankı ve destek bulan kararlı mücadelesini izlerken eğlenmekten yığılacak, futboldan ofsayt kuralının kalkmasına, siz de 'hakikaten, neden olmasın?!' diyeceksiniz.

    noimage
#19.08.2009 19:25 0 0 0
  • Ali Taran sinema filminin duyurumunu sitesinde farklı bir metinle yapıyor. İşte Ali Taran'ın daha doğru bir ifadeyle Ali Tarantula'nın "No Ofsayt" filminin hikayesi...

    ALİ TARANTULA GELİYOR!..

    Kimseler pek anlamadı nedenini ama büyük reklam verenlerimizle el sıkışıp ayrılmamızın arkasında, benim, kafamın arkasındaki 'fabrikasyon, bir anlamda seri üretim reklam işi yapmaya duyduğum isteksizliğin, hevessizliğin, arzusuzluğun ve hatta da beceriksizliğin' yattığını biliyorum.

    Şimdilerde, seri üretim reklam yapılmasını gerektirmeyen reklam verenlerle yolumuza devam ediyoruz.

    Doğal olarak da, beynimizde, zamanımızda, enerjimizde önemli bir kapasite fazlalığı doğdu. Ne zamandan beri mi? 2009 yılının başından beri.

    Bir gün HomeOffice'te oturuyorum.

    Yazmaya başladım. Ne mi yazıyorum?

    Sinema filmi!..

    Zaten de bana yıllardır 'sen bir sinema filmi yazsan var ya milleti ayağa kaldırırsın' denilip dururdu. Baktım, sinema konusunda milleti ayağa kaldırmak değil, bilakis milleti koltuğa oturtmak mesele!..'

    Bu bilinçle, sinemaya gitmeyen, film seyretmekten hoşlanmayan biri olarak, sinema filmi yazmaya başladım.

    Bir baktım epey yazmışım.

    Sor soruştur, 'senaryo 12 punto yazılacak, 110-120 sayfayı buldun mu tamamdır' gibi bir bilgiyle karşılaştım. 'Haydaa!.. nedenmiş o!?.. 12 punto yazmıyorum arkadaş, 24 punto yazacağım, kime ne ki?' deyip yazmaya devam ettim. Yazdım, yazdım, yazdım, yazdım, kuyruğuna geldim. İyi mi?

    Film, bir tek kişi üstüne kurulu desem yeridir.
    Hoş, bu bir kişi, yüz binleri, milyonları peşine takıyor ya, o da ayrı bir konu!

    Bu bir kişi, nasıl bir kişi mi?

    45 yaşlarında, eğitimi sınırlı, her ortamda, her sosyal çevrede daima kabul görmeyi beceren, her konuda fikri olan ve bu fikirleri söyleme cesaretine sahip, bu cesaretinin verdiği cesaretle herhangi bir konuda sınır ve engel tanımayan, özgüveni 100 üstünden 200, kentin büyüklüğü ile küçüklüğü arasında sıkışmış, açık sözlü, 'kendinden menkul bir otoriteye' sahip, futbol hastası, tatlı sert biri.

    Adı; Ali Tarantula!

    Ali Tarantula, bir gün kafayı, futboldaki ofsayt kuralına takmaz mı!..

    Takar!.. Hem de ne takmak!..

    "Bakarsınız futboldan ofsayt kaldırılır ha!..
    Neden olmasın?.. Hayır neden olmasın!?.."
    dedirtecek kadar
#05.10.2009 15:08 0 0 0