Malzemeler:
■1 paket margarin (Oda sıcaklığında)
■1 çay bardağı sıvıyağ
■5 su bardağı un (Silme)
■1 tatlı kaşığı tuz
■2 adet yumurta
■1 paket kabartma tozu
■1 yemek kaşığı yoğurt
■Yarım demet dereotu
■Yarım demet maydanoz


Üzeri İçin:
■1 adet yumurta (Sarısı)
■Susam
■Çörek otu
■Pulbiber
■Kekik


Yapılışı:
■Bir kabın içine unu eliyoruz.
■Ortasını havuz şeklinde açıp içine margarini, sıvıyağı, tuzu, yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu, dereotunu, maydanozu koyup yoğuruyoruz. (Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak)
■Daha sonra bu hamuru tezgahın üstünde merdaneyle açıp, kalıplarla şekiller çıkartıyoruz.
■Çıkardığımız şekillerin üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
■Daha sonra susam, çörekotu, pulbiber veya kekik serpiyoruz.
■Hamur yağlı olduğu için tepsiyi yağlamıyoruz.
■Bu işlemi hamurlar bitene kadar devam ediyoruz.
■Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
■Kurabiyeler soğuduktan sonra servis yapıyoruz.


NOT: Kalıp yoksa çay bardağı veya elimizlede yuvarlıyabiliriz


tarif alıntıdır

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 362
favori
like
share