Zetinli Örgü Açma tarifi - hamu işi tarifleri - zeytinli açma nasıl yapılır

MALZEMELER:
1 su b. süt
1 su b. su
1 çay b. zeytinyağı
1p. yaşmaya
1 yumurta
1 çorba k. tozşeker
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar un

İç harcı için:
siyah zeytin
yeşil zeytin
125 gr. margarin

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına sütü,sıvıyağı, alın.
suda mayayı eritip onu da üzerine ekleyin.
karıştırdıktan sonra üzerine yumurtanın
akını ve unu ekleyin. tozşekeri,tuzu da ekleyip
yoğurun. hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
portakal büyüklüğünde bezeler koparın. bu
hamurdan 6 beze hazırlanıyor. yumuşamış margarini
hamurların üzerine paylaştırıp elinizle iyice açın. daha
sonra zeytinleri minik küpler halinde doğrayıp serpiştirin.
hamurları rulo yapın. her ruloyu elinizle iyice uzatın.
daha sonra ikiye kıvırıp şekil verin. üzerine yumurta sarısı
sürüp çörek otu serpin. bu şekilde de yarım saat tepside
dinlendirip 200 derecede pişirin. puf puf kocaman nefis
açmalar yenmeye hazır...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 267
favori
like
share