tatlı tarifi - erikli tatlı - ramazan - iftar tatlıları - irmikli tatlılar

ERİKLİ İRMİK TATLISI:
1 lt.süt
1.5 su b.toz şeker
7 çorba k.irmik
1 çorba k.nişasta
1 p.vanilya

Şantisi için:
1 p.toz şanti
1 .5 su b.süt

Üzeri için:
9 adet erik
1 çay b.toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Tencereye sütü, irmiği, nişastayı,şekeri ve vanilyayı
koyup karıştıra karıştıra pişirelim. Servis yapacağımız
kabın içine dökelim. Diğer tarafta bir tavada eriklerimizin
üzerine toz şeker ve az su ilave ederek pişirelim Erikler
yumuşayıp güzel bir renk bırakınca soğumaya bırakalım.
soğuyan irmik pudinginini üzerine köpürtülmüş şantiyi
alıp düzgünce yayalım. Soğuyan erikleri sıra ile dizelim.
Sosundan gezdirelim. Dolapta buzgibi soğutup ikram
edelim. NEFİS BİR TATLI.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 442
favori
like
share
hhadise Tarih: 13.10.2009 09:54
güzele benziyor