Kavunlu Tavuk Göğsü tarifi - tavuk göğsü

PRATİK TAVUK GÖGSÜ:
125 gram margarin
1 litre süt
1 su b. un
1,5 su bardağı şeker
1 p. vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
sosu için:
1çay b.su
1 su b.toz şeker
1 çorba k.nişasta
1 kavun
HAZIRLANIŞI:
Tencereye margarini alın ve eritin.Erimiş olan margarine 1 su bardağı unu ilave edip
kavurun.Un kavrulduktan sonra üzerine 1 litre sütü,toz şekeri ve vanilyayı ekleyip
pişirin.
1 paket kakaolu bisküviyi parçalayıcıdan geçerin.
Diktörtgen bir kalıbın içine toz hele gelmiş olan bisküvileri elinizle ile iyice
bastarıp yerleştirin.Bisküvilerin üzerine pişen kremayı dökün.
Tavaya toz şeker,suyu,nişastayı ekleyin pelte kıvamın da bir sos olana kadar pişirin.
1 adet kavunu kesip dilimleyip ve dilimlerden küçük küpler kesin ve tavaya ekleyip
hepsini bir karıştırıp tavayı oacaktan alın.
Kavunlu sosu kremanın üzerine dökün.Soğuduktan sonra tatlınızı servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 359
favori
like
share