Apple sürpriz hazırlığında

Son güncelleme: 19.08.2009 22:05
  • Apple'ın Windows 7 katili olarak tanımlanan yeni işletim sistemi hazır; kutusu bile belli...


    Eylül'de piyasalara sunulması beklenen Snow Leopard için son çalışmalar da tamamlandı ve iddialara göre Ağustos'un son günlerine doğru piyasaya çıkması bekleniyor. İnternete sızan kutu tasarımları da bu iddiayı güçlendiriyor.

    Draing Fireball adlı blogun sahibi John Gruber geçmişten bugüne Apple'ı mercek altına alan araştırmacı bir kişi ve onun kaynaklarına göre Apple son işletim sistemi olacak Mac OS X 10.6 yani Snow Leopard'ı Ağustos'un 28'inde piyasalara sunacak.

    Technology Business Research yetkilisi Ezra Gottheil de "Madem erken satışa çıkarılabilme olasılığı var, neden olmasın? Bu gerçekten güzel olur ve (Apple'a) yakışan da bu olur." sözleriyle Leopard'ın erken yayınlanmasını destekleyenlerden oldu.

    Tabi bunun karşıtları da yok değil. Analist Piper Jaffray: "Eylül'ün ilk günleri bile erken olabilir" diyor.

    Lisans ücreti olarak tek anahtar için 29 dolar, 5 bilgisayar için ise 49 dolarlık (aile paketi) bir ücret ödeyerek Mac OS X işletim sisteminizi son versiyona yükseltebiliyorsunuz. Perşembe gününden itibaren erken satış rakamlarının gösterdiği tabloya göre 29 dolarlık tek lisans (yükseltme sürümü) şuan en çok satılanlar arasında 1 numara. Aile paketi ise bunu 3. sıradan takip ediyor.

    ABD tabanlı MacRumors'a göre Apple son derlemeyi yani 10A432'yi "golden master" olarak isimlendirmiş. Broadpoint AmTech'den Brian Marshall'ın tahminlerine göre 29 dolara lisans anahtarı satılan Snow Leopard ilk etapta 3 milyon kopya satacak.

    2009'un 3. çeyreğinde Apple'in bütün yazılım yelpazesinden elde edeceği kârın 615 milyon dolar olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

    Ezra Gottheil ise "Eylül ayında Snow Leopard çıkar çıkmaz 2.5 milyon satacak ve Apple bundan 171 milyon dolar kazanacak" diyor.

    Yeni Mac OS X Intel tabanlı bilgisayarlara yüklenebilecek. iLife, iWork ve Snow Leopard'ı tek paket halinde sadece 169 dolara alabileceksiniz ya da 5 lisanslı paketi de 229 dolara temin edebileceksiniz.

    Umuyoruz ki Snow Leopard, işletim sistemi piyasasında rekabeti yeteri kadar artırır ve herkes orjinal yazılım kullanımına teşvik edilmiş olur.
#19.08.2009 22:05 0 0 0