Kırmızı Gözlü Tetra

Son güncelleme: 20.08.2009 11:09
  • Kırmızı Gözlü Tetra Balığı - Akvaryum - Moenkhausia sanctaefilomenae
    noimage

    Latince Adı: Moenkhausia sanctaefilomenae

    Habitatı ve Anavatanı: Paraguay'ın çaylarında ve bataklıklarında bulunurlar.

    Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul. Bitkilsel yem ihmal edilmemelidir.

    Davranış Biçimi: Barışçıl

    Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

    Yüzme Seviyesi: Orta-Yüzey

    Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı kolay değilidr. Erişkin balıklarda, dişi nispeten daha iri yuvarlak yapılı; erkek daha ince yapılıdır. Alttaki resimde; üstteki balık dişi, alttaki erkektir.

    Üreme: Düşük pH'lı yumuşak suda, sayısı 2000'i bulan yumurta dökerler. Yumurtlamadan hemen sonra balıklar ayrılmalıdır. Yavrular 2-3 gün içinde serbest yüzer hale gelirler. Yumurtlama işleminden sonra, erişkin balıklar akvaryumdan çıkarılmalıdır.

    Sıcaklık: 23-28 °C

    En Fazla Büyüdüğü Boy: 5 cm

    En Az Akvaryum Hacmi: 50lt

    Su Sertliği: Yumuşak

    pH: 5.5-7.0

    Zorluk Seviyesi: 2

    Genel Yorum: Başlangıç için ugun bir türdür.Tüm tetra grubunda olduğu gibi en az altılı gruplar halinde bakılmalıdır. Sürü şeklinde beslendiklerinde ortama çok rahat alışabilen balıklardır. Yumuşak, temiz suda ve koyu renkli kumda renklerini çok güzel gösterirler. Barışçıl bir karma akvaryum balığıdır.

    Aktavist Yorumu: 6'dan fazla sayıda grup halinde beslenmediğinde özellikle küçük akvaryumlarda bölge tutarlar. Çok hızlı yüzebilen dayanıklı balıklardır, neredeyse her su şartına uyum gösterebiliyor. Havasızlığa pek dayanamazlar. Neonlarımın kuyruklarını ısırdıklarını görmüştüm, bölge tutunca saldırgan olabiliyorlar.
#20.08.2009 11:09 0 0 0