Kızıl Saçlar ve Öneriler

Son güncelleme: 20.08.2009 16:46
  • kızıl saç boyaları - kızıl saç boyası tonları - kızıl saç makyaj - kızıl saç makyaj önerileri - kızıl saça makyaj önerileri

    Kızıl / kırmızı sizin için doğru renk mi?

    Aşağıdakilerden en az ikisi size uyuyorsa saçlarınızı kızıl renge boyatmak iyi bir fikir olabilir.
    Cilt renginiz pembe tonlarını barındırıyorsa

    Saçlarını kırmızı yapmak isteyen pek çok kadın için kırmızının doğru tonunu bulmak mümkün ama cilt rengi açık veya pembeye dönük olanlar kırmızı en iyi taşıyanlar. Eğer cildiniz buğday ya da esmer tonlardaysa o zaman size uygun kırmızı tonunu bulmakta zorlanmanız çok mümkün.

    Dikkat çekmekten hoşlanıyorsanız
    Kırmızı / kızıl insanların dönüp size bakma larına neden olabilecek bir renktir. Rengi taşımak ve bakışlardan rahatsız olmamak için kendinden emin bir tip olmalısınız.

    Saçlarınız bakımsız değilse
    Eğer saçlarınız çok kuru veya yıpranmışsa sağlıklı saçlarda bile çok çabuk akan kızıl boyanın kalıcılığı sizin saçlarınızda daha bile az olacaktır. Saçlarınıza iyi bakarsanız; yani haftada bir bakım yapar düzenli olarak uçlarından kestirir ve şekillendirirken fön maşa gibi şekillendiricileri her gün kullanmazsanız boyanın canlı olması olasılığını arttırmış olursunuz.

    Kırmızı rengi muhafaza etmenin yolları:

    Saçlarınızı olabildiğince az yıkayın. Bunun anlamı ideal olarak haftada ikidir. Ancak saçlarınız yağlı ya da çok inceyse gün aşırı yıkamak da uygundur. Yıkarken asla s.cak suyla yıkamayın ılık suyu tercih edin.

    Sert şampuanlardan kaçının. Çoğu kepek şampuanı boyalı saçlarda daha da sert bir etki yapar ama kızıl saçlar için ölüm gibidir saçın rengini atması çok daha hızlı olur.

    Kuaförünüzden boyanın kalıcılığını artıran bakımlardan uygulamasını isteyebilirsiniz.

    Kızıl/kırmızı saç boyası diğer boyalara göre daha çabuk okside olur. Bu nedenle açık havada uzun süre kalacaksanız UV filtresi içeren bir şekillendirici kullanın ya da bir şapka ya da eşarp takın.

    Patlıcan moru tonlarının sizi baştan çıkarmasına izin vermeyin. Mora dönük kızıllar doğal görünmez ve çoğu zaman da kişiye yakışmaz. Kırmızı tonunu seçerken bakır kahverengiye
    dönük kızıl vs gibi tonları tercih edin.

    Kızıl saçlılar için makyaj önerileri:

    Koyu renk dumanlı göz makyajından kaçının.
    Pembe dudak boyası ve allık kızıl saçlılara çok yakışır.
    Kaşlarınızı saç renginize boyatmayın; çünkü tuhaf görünür.
#20.08.2009 16:46 0 0 0