Saç Boyama Konusunda Kuaförün Neler Bilmesi Gereklidir

Son güncelleme: 20.08.2009 17:07
  • beyaz saçlar nasıl boyanır - kuaförlük renk bilgisi - kuaförlük saç boyama - - saç boyamada renk bilgisi - saç boyası çeşitleri - sari boyama sac dip boyasi nasilyapılır - sarı saç boyama

    Her kez saç boyar ama bu işi kozmetik anlamıyla bilinçli ve hakkıyla gerçekleştiren kişi USTADIR.

    A) Üzerinde işlem yapacağı saç hakkında temel bilgisi hangi saç çeşidi ve sacın saçın cinsine yapısına göre boya formülü hazırlanması..

    B) Piyasada bulunan değişik marka saç boyalarının özellikleri renk çeşitleri ve kullanım şekillerini bilmesi

    C) Saç boyalarına karıştırılan oksidan perihirol peroksit tablet gibi değişik ölçülerde hazırlanan bu kimyasal maddelerinin ölçülerini ve bu hassas maddelerin insan sağlığına saçına sakıncalı ve zararlarını bilmesi gerekir.
    D) Saç boyası renk kataloglarındaki renkleri ve renkler arasındaki nüansların farklarını bilmesi < /p> E) Saç boyama çeşitlidir. Her boyam konusunun değişik durumları ve yöntemleri vardır. Örneğin dipleri beyaz olan saçı boyamakla dipleri koyu uçlara doğru rengi acık olan saçın boyanması değişiktir bilgi ve teknik ister.
    F) Bazen renk tarifi konusunda müşteri ile kuaför arasında anlaşmazlık çıkabilir. Bir rengi müşteri başka tonda görebilir. Bu farklılık doğaldır. Çünkü herkesin renk bilgisi ve görüşü farklı olabilir
    BOYAMA
    Saçınızın renginin değiştirilmesi zenginleştirilmesi size albeni kazandırılabilir ve özenle seçildiği takdirde doğal ve hoş bir görünüm verebilir. Saçlarınızı boyamadan önce ne istediğinizi bilmeniz ve ona göre bir boya seçmeniz gerekir. Saçınız biraz açmak mı yoksa geçici bir renk değişikliği mi ya da tamamen renk değiştirmek mi yoksa sadece akları mı kapatmak istiyorsunuz? Seçiminizi yapın ve işe ona göre başlayın.
    Geçici boyalar ancak bir sonraki yıkamaya kadar kalırlar. Durulama veya kıvırma losyonu ya da sprey şeklinde ola bilirler. Saçların dış görünümü hafifçe açtıkları veya koyulaştırdıkları için koyu renk saçlarda fazla bir etki yapmazlar. Geçici boyalar sarı ya da beyaz saçların tonunu değiştirirler açık ya da beyaz saçların tonu değiştirirler açık ya da orta kahve renkteki saçlara bir sıcaklık ve ışıltı verir
    Yarı sabit boyalar daha küvetlidir ve 4-5 şampuan boyunca etkilerini sürdürebilirler. İki türü mevcuttur. Geleneksel olanlar yalnız başına herhangi bir katkı maddesi olmadan kullanıla bilir ve doğal saç renginin tonunu kuvvetlendirirler. Altı şampuan kadar dayanırlar. Saçı açmazlar sadece biraz iç kısma sızarak doğal renge canlılık katarlar. Ancak açık ve gözenekli saçlarda kullanıldıkları zaman renk değiştirebilirler.
    Dip saçlarda tezat oluşturmazlar. Kestane ve kızıl renkler saçı zenginleştirirler ve canlandırır. İkinci tür olan yani sabit boyalar kuvvetlendirici bir maddeyle karıştırıldıkları için daha kuvvetli etki yaparlar.Rengin değişmesine yol açarlar ve saça işledikleri için etkileri daha uzun sürelidir.Uygulamadan önce deride bir alerji testi yapılmalı ve renktutam saçta deneme yapıldıktan sonra seçilmelidir.
#20.08.2009 17:07 0 0 0