İçli Köfte Tarifi

Son güncelleme: 20.08.2009 18:54
  • İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı

    noimage

    MALZEMELER

    250 gr dana kıyma
    1 kg çiğ köftelik bulgur
    1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş
    tuz

    iç malzemesi :

    750 gr dana-kuzu kanşımı iri çekilmiş kıyma
    iki çorba kaşığı tereyağ
    kırmızı pul biber
    1 demet maydanoz
    100 gr ceviz içi
    3 baş soğan
    ayçiçekyağ
    karabiber
    tuz

    HAZIRLANIŞI

    Soğanları tereyağında pembeleşinceye dek kavun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, tekrar beraberce kavurun. İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin. Bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin. 250 gr kıyma katıp, iyice yoğurun. Iri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp, servis yapın.
#20.08.2009 18:46 0 0 0
  • Emeğine sağlık arkadaşım...İftar sofralarında misafirlerimize sunabileceğimiz güzel bir sıcak ara yemek içli köfte...İlk deneyenler için hayli uğraştırıcı olsada yuvarlaması onu alışılınca ve birazda el mahareti ile çok güzel oluyor...:)
#20.08.2009 18:54 0 0 0