Patlıcanlı Saray Köftesi

Son güncelleme: 20.08.2009 21:11
  • Patlıcanlı Saray Köftesi tarifi - Patlıcanlı Saray Köftesi yapilisi
    noimage
    Malzemeler,
    6 adet kemerpatlıcanı
    2 adet orta boy domates
    2 adet orta boy sivribiber
    500 gr az yağlı dana kıyma
    1 demet maydanoz
    1 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    3 su bardağı sıcak su
    1 çay kaşığı kimyon ve yenibahar
    1 çay kaşığı tuz ve karabiber
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    Hazırlanışı,
    Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun ve uzunlamasına 1 santim kalınlığında dilimleyin.
    10 dakika acısını alması için tuzlu suda bekletip, kağıt havluyla kurulayın.
    Domatesleri ve sivribiberleri halka halka dilimleyin
    Soğanları yemeklik olarak doğrayın.
    Köftenin hazırlığı için kıymaya, maydanoz, tuz, biber, soğan, yenibahar ve kimyonu ekleyin.
    Hazırladığınız köfte hamurundan parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak köfteyi hazırlayın.
    Köfteleri az yağlı teflon tavada kızartın.
    Aynı tavaya yağ ekleyerek patlıcanları kızartın
    Patlıcanları artı (+) şeklinde üst üste yerleştirip, ortasına köfteyi koyun.
    Üzerine domates ve biber dilimlerini ekleyip, kürdan saplayarak fırın kabına yan yana dizin.
    Domates salçasını su ile karıştırıp, patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin.
    Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
    Afiyet olsun!
#20.08.2009 21:11 0 0 0