Jöleli Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi - Jöleli Tavuk Göğsü Tatlısının Yapılışı - Jöleli Tavuk Göğsü

Malzemeler,

* 1 litre süt
* Yarım paket margarin
* 3 türk kahvesi fincanı un
* 3 türk kahvesi fincanı toz şeker
* 1 paket meyve jölesi
* 1 kâse temizlenmiş çilek

Hazırlanışı,

1. Margarini tavaya alıp eritin.
2. Üzerine unu ekleyip rengi sarana kadar kavurun.
3. Sütü tencereye ilave edip mikserle yüksek devirde karıştırın.
4. Toz şekeri ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
5. Tatlıyı dökeceğiniz tepsi ya da kupları suyla hafifçe ıslatın.
6. Pişen tavuk göğsünü ıslattığınız kaba boşaltıp soğumaya bırakın.
7. Meyve jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın.
8. Tavuk göğsünün üzerine aralıklı olarak çilekleri dizin.
9. Üzerine meyve jölesini dökün.
10. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1342
favori
like
share