konya - konya tatlıları - konya kenevirinin tarifi - konya kenevirinin yapılışı - tatlı tarifleri



arifi çok eski yıllara dayanan Kenevir Helvası, Konya'da özellikle kışın yapılan ve kara gömülerek soğutulan bir tatlı.

Malzemeler:
500 gr kenevir
4 su bardağı pekmez
100 gr ceviz içi
50 gr leblebi

Yapılışı:
Kenevir ayıklanarak teflon bir tavaya konularak (yağsız) yakmadan çıtır çıtır olana kadar kavrulur. Ayrı bir tencereye pekmez konularak kuvvetli ateşte kaynatılır. Pekmez kaynayınca, kavrulmuş olan kenevirler pekmeze ilave edilerek koyulaşıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika daha pişirilir. (Pekmezi uzun süre kaynatırsak tadı acılaşabilir o yüzden dikkat etmemiz gerekiyor). Leblebiler havanda dövülerek (veya rondoda) toz haline getirilir ve 24-26 cm çapındaki bir kabın dibine iyice serpilir. Koyulaşan kenevirli pekmez leblebilerin üzerine dökülür. Üzeri cevizlerle süslenip soğutulur.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1246
favori
like
share
Nerissa-Su Tarih: 15.10.2009 10:43
teşekkür süper bi tat
laremmm Tarih: 15.10.2009 09:49
degısık bı tatlı guzel gözukuyor
hhadise Tarih: 13.10.2009 09:53
ellerine sağlık