Çiğ Börek Tarifi - Tatar Böreği Tarifi - Börek Tarifleri


Hamuru için
4 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Su
Yeteri kadar un

Harcı için
250 gram kıyma
1 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Soğan ve maydonozu ince ince doğrayın.
Kaseye ekleyip üzerine tuz ve karabiber ilave edin.
Yoğurma kabına yumurta, tuz ve suyu ekleyip karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar azar azar un ekleyin.
Hamuru 3 parçaya bölün.
Her bir parçayı 15 cm genişliğinde açın.
İçine kıymalı harçtan koyup, yarım ay şeklinde katlayın.
Kızgın ve bol yağda her iki tarafını da kızartın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 513
favori
like
share