Elmalı Poğaça

Son güncelleme: 21.08.2009 15:21
  • Elmalı Poğaça Tarifi - Elmalı Poğaça Hazırlanışı - Pohaça Tarifleri
    noimage

    ÜSTÜ İÇİN:
    2 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 tatlı kaşığı tarçın

    ELMALI HARÇ İÇİN:
    3 adet elma
    3 yemek kaşığı tozşeker
    3 yemek kaşığı ceviz (ince kıyılmış)
    1 tatlı kaşığı tarçın

    MALZEMELERİ:
    125 gr yumuşak margarin
    3 yemek kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    3 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu

    YAPILIŞI:
    Kabuklarını soyduğumuz elmaları rendeleyin. Şeker, ceviz içi ve tarçınla karıştırın. Bir kapta yoyurt, sıvıyağ, un ve kabartma tozunu yoğurarak, yumuşak bir hamur elde edin. Ufak parçalar kopararak, poğaça gibi elmalı harç koyarak biçimlendirin. Tepsiye dizerek 150 derecede üzeri kızarmadan pişirin. Pudra şekeri ve tarçınnı karıştırarak, poğaçalara serpin
#21.08.2009 15:21 0 0 0