Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım limonun suyu
Şerbeti için:
Dört buçuk su bardağı su
Dört buçuk su bardağı tozşeker
1-2 damla limon
TARİFİ:
Yumurtaları ve şekeri birlikte çırpın. Yoğurt, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu üzerine ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu karıştırıp diğer malzemelere ilave edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Limonu ekleyin. Hazırladığınız şerbet sıcakken, sıcak kekin üstüne dökün. Kabarması için üzerini bir kapakla örtüp şerbeti çektirin. Soğuduktan sonra servis yapın.