fırında şeftali tatlısı tarifi



[COLOR="wheat"]*MALZEMESİ

- 1kg olgun şeftali
- 1/2 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı un
- 100 gr, tereyağı
- Tarçın (istenilen miktarda)


*YAPILIŞI

- Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilipleyip, tepsiye yayın.

- Üzerine toz şekerin 1/2'sini ve buğday nişastasını serpin.

- Kalan şekeri, yulaf ezmesini, unu ve tarçını karıştırın ve şeftalilerin üzerine yayın.

- Küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını en üste serpin ve 180 derecelik fırında üstü kıtır kıtır olana dek (yaklaşık 30 dakika) pişirin.

*SERVİS ÖNERİSİ

- Tatlı fırından çıkıp biraz ılınınca, üstüne biraz taze krema konularak,
veya
- Yanında bir top vanilyalı dondurma ile yiyiniz.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 359
favori
like
share