hoşaf tarifleri



Pekmezli Hoşaf
1 kase kuru üzüm

1 kase kuru elma

4-5 adet kuru incir

1 kase kuru mürdüm eriği

1 çay bardağı pekmez

4 litre su

Yapılışı

Öncelikle kuru yemişleri iyice yıkayın. Üzümlerin ve eriklerin sapları varsa, onları ayıklayın. İncirlerin sapını kesip, tavla zarı formunda doğrayın. Büyük bir tencereye alıp, suyunu koyun, yarım saat pişirin. Pekmezini koyun. Bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın.

Hoşaf tarifi

Ölçüler:

l avuç hudayı kabuk (ekşi gün kurucusu)

l avuç aşı kabuk (tatlı gün kurusu)

l avuç kara erik kurusu

l avuç sarı erik kurusu

l avuç elma kurusu

l su bardağı toz şeker



Yapılış:

Kabuk erik ve elma kuruları yıkanır. Erikler yarım saat suda bekletilir. Bir tencereye yıkanan erik kuruları ve elma kurusu üzerini geçecek kadar suyla ateşe konur ve haşlanır. Şeker ve kabuklar ilâve edilir. 2-3 taşım kaynatılır, ateşten alınır. Kapağı kapalı olarak soğutulur. Soğuk veya ılık olarak servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4639
favori
like
share