Çilekli Köpük Tatlı

Son güncelleme: 22.08.2009 00:04
  • noimage

    Malzemeler

    * 4 su bardağı süt
    * 4 yumurta
    * 1/2 su bardağı toz şeker
    * 1 kahve fincanı mısır nışastası
    * 1 paket çilekli toz jöle
    * 500 gr çilek

    Yapılışı

    Çilekleri yıkayıp temizleyip rondoda püre kıvamında ezin. Bir kenarda beklesin.

    4 yumurtayı tencereye koyup iyice çırpın. Peşine şekeri, sütü, jöleyi ve nışastayı ekleyip hepsini güzelce çırpıp ocağın altını açıp, orta ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

    Koyulaşınça, içine çilek püresini de ilave edip 3-4 dk daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın.

    Dilediğiniz bir kalıba karışımı dökün. Buzlukta 2-3 saat bekletip, servis yapmak istediğinizde, kalıbı sıcak suya oturtup biraz bekeltip servis tabağına ters düz edin.

    Eğer isterseniz üzerine, hazır paket ahududulu-çilekli meyveli sosu hazırlayıp dökebilirsiniz.

    Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bir lezzet.

    Afiyet olsun !
#22.08.2009 00:04 0 0 0