tavuk yemekleri nasıl yapılır - tavuk butundan neler yapılabilir - tavuk baget tarifi



Malzemeler


* 6 adet tavuk baget
* 1 soğan
* 1 defne yaprağı
* 1 diş sarımsak
* 1 adet iri kırmızı biber
* 3 domates rendesi
* 4 yeşil zeytin
* 1/2 çay bardağından 1 parmak fazla zeytinyağı
* kırmızıbiber
* karabiber
* tuz
* limon




Yapılışı

Düdüklü tencereye zeytinyağını dökün ve tavukları arkalı önlü kızartın. Kızartma işleminden sonra tavukları tencereden alıp içine yemeklik doğranmış soğanı, ince kesilmiş sarımsağı, defne yaprağını, çekirdekleri temizlenmiş ve ince kıyılmış biberi atıp 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun.

Ardından tavukları tekrar tencereye alın. Tüm baharatları ve tuzu ilave ettikten sonra birkaç damla limon sıkıp düdüklünün kapağını kapatıp buharı çıktıktan sonra altını kısıp 20 dakika kadar pişirin.

Pişmirme süresinin sonunda, buharını iyice çıkarttıktan sonra kapağını açıp içine küçük parçlara bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ekleyin. Düdüklüyü tekrara kapatıp yine buharı çıktıktan sonra 5 dakika kadar pişirdikten sonra ateşten indirin.

Yanına pilav ile veya kuskus pilavı ile servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun !

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 393
favori
like
share