Elma, tatlılarda en çok kullanılan besinlerden biridir. Peki, hiç kızartmasını denediniz mi?
Malzemeler:
500 gr elma
120 gr ( 1 su bardağı) un
2 yumurta sarısı + 1 yumurtanın akı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
½ su bardağı süt
1 limon suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
8 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
Yapılışı:
1-Unu ve tuzu bir kaseye koyun. Ortasını açarak yumurta ve sıvı yağı koyun.
2-Yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve bulamaç elde edin.
3-Üstünü örterek 30 dakika dinlendirin.
4-Elmaların kabuklarını soyu ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra halkalar halinde kesin.
5-Dilimleri bir tabağa dizerek üzerine limon suyunu ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini dökün.
6-Tavada tereyağını eritin.
7-Bir çatalla elma dilimlerini bulamaca batırıp, tavaya koyun.
8-Elmalar hafif kahverengini alınca, bir tabağa dizin, üstüne kalan pudra şekerini serpip ılık servis yapın. Afiyet olsun.