hamur için;
1 yumurta
75 gr toz şeker
125 gr yumuşak margarin
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
üzeri için;
birinci karışım:
yarım kg yoğurt
250 gr tatlı lor
yarım kilo süt
ikinci karışım:
2 yumurta
1 nescafe fincanı sıvı yağ
200 gr toz şeker
1 paket vanilyalı puding
üzeri için:
hindistan cevizi ve mandalina (veya herhangi bir sos)
hazırlanması:
hamur malzemesini yoğurup önceden yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyin.
fırını 180C'ye getirin. birinci karışımı bir kapta karıştırın. ikinci karışımı da ayrı bir kapta karıştırın. daha sonra bu ikisini birbiri ile karıştırın. (sıvı bir karışım olacak) bu karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün.
fırında yaklaşık bir saat üst karışım katılaşıp kenarları hafif yanmaya başlayana kadar pişirin. (benimki biraz daha kısa sürdü.) pişince fırını kapatın, içinden çıkarmayıp 1 saat daha bekletin. ertesi gün kalıptan çıkarıp servis yapın.
paylasimin icin tesekürler sevgi yanliz bir sorum olucak bu pasta tarifi denendimi tarafinca bunu bilmek isterim ? simdiden tesekürler cevap alacagimi umuyorum..