Kasekuchen

Son güncelleme: 25.08.2009 19:59
  • Kasekuchen - Kasekuchen Tarifi

    noimage

    malzemeler:

    hamur için;
    1 yumurta
    75 gr toz şeker
    125 gr yumuşak margarin
    2.5 su bardağı un
    1 çay kaşığı kabartma tozu

    üzeri için;
    birinci karışım:
    yarım kg yoğurt
    250 gr tatlı lor
    yarım kilo süt

    ikinci karışım:
    2 yumurta
    1 nescafe fincanı sıvı yağ
    200 gr toz şeker
    1 paket vanilyalı puding
    üzeri için:
    hindistan cevizi ve mandalina (veya herhangi bir sos)

    hazırlanması:
    hamur malzemesini yoğurup önceden yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyin.
    fırını 180C'ye getirin. birinci karışımı bir kapta karıştırın. ikinci karışımı da ayrı bir kapta karıştırın. daha sonra bu ikisini birbiri ile karıştırın. (sıvı bir karışım olacak) bu karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün.
    fırında yaklaşık bir saat üst karışım katılaşıp kenarları hafif yanmaya başlayana kadar pişirin. (benimki biraz daha kısa sürdü.) pişince fırını kapatın, içinden çıkarmayıp 1 saat daha bekletin. ertesi gün kalıptan çıkarıp servis yapın.
#22.08.2009 13:19 0 0 0
  • paylasimin icin tesekürler sevgi yanliz bir sorum olucak bu pasta tarifi denendimi tarafinca bunu bilmek isterim ? simdiden tesekürler cevap alacagimi umuyorum..
#25.08.2009 19:42 0 0 0
  • Ben denemedim ama mutlaka denerim deneyince yazarım mutlaka :)
    Malzemelere bakılırsa güzel birşey çıkıyor ortaya
#25.08.2009 19:59 0 0 0