Hindistan cevizli kartopu ve kurabiye - Hindistan cevizli kartopu ve kurabiye Tarifi



Malzemeler:

•3-4 su bardağı hindistan cevizi
•1 su bardağı süttozu
•3/4 su bardağı toz şeker
•200 ml çiğ krema
Hazırlanması:

1.Hepsi karıştırılıp yoğrulur, minik yuvarlaklar yapılıp hindistan cevizine bulanır. (Katılaşması için buzdolabında muhafaza edin)

2.İstenirse küçük kağıt kalıplarda servis yapılır.
Çay kurabiyesi:
Bu da bir Dr. Oetker tarifi. İsmi gibi çayın yanına çok güzel giden bir kurabiye.

Malzemeler:

•2,5 çay bardağı toz şeker
•2 yumurta
•1,5 su bardağı eritilmiş margarin/zeytinyağı
•1 paket vanilya (5g)
•4,5-5 su bardağı un
•1 paket (10g) kabartma tozu
Hazırlanması:

1.2,5 çay bardağı toz şeker'den 2 yemek kaşığı, 2 yumurtadan da birinin akını kurabiyelerin üzeri için ayırın. Kalanı diğer malzemelerle karıştırın.
2.Hamuru isterseniz 1/2cm kalınlığında açıp kalıplarla kesin ,isterseniz de elinizde yuvarlayın. Her birini yumurta akına ve şekere batırıp önceden ışınmış 175C fırında 25-35 dk. pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1147
favori
like
share