bitki çayları - çay - çayın faydaları - çayın zararları - sıcak çay - soğuk çay

Çayınızı dumanı tüterken mi içmeyi seviyorsunuz? Malesef size kötü bir haberimiz var; içmeden önce onu bir parça soğutmanız gerekecek.

İran’da yapılan ve Amerika’da da kabul görüp yayınlanan bir araştırmaya göre dumanı halen tüten, sıcak içeceği 2 dakika içinde tüketenlerin diğer kişilere göre gırtlak kanserine yakalanma riski 5 kat daha fazla.

Uzmanlar kanser riskini kendinizden uzak tutmak için 4 dakaika kadar içeceğinizin ılık hale gelmesini beklemenizi tavsiye ediyor.

Sıcak çayı sağlıklı hale getirmenin bir diğer yolu da bazılarımızın zaten tercih ettiği, limon sıkmak.

Bir parça limon suyu ihtiyacımız olan günlük C vitamini takviyesine katkıda bulunur ve çayın içindeki antioksidanların alımını arttırır.

Sanıldığının aksine İngilizlerin tercih ettiği çayın içine süt koymna yöntemi ise çayın kalbe yönelik olan tüm faydalarını yok eder.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 411
favori
like
share
GaYe Tarih: 27.08.2009 16:20
aaaa cayi soguk icemem hayatta ne tuhaf.
ZEYREK Tarih: 27.08.2009 16:16
bende soğutup içiyodum zaten teşekkürler abla..
ŞİİR GÖZLÜ Tarih: 27.08.2009 16:14
.ok .ok teşeşkkürler.ben çayı limonlu daha çok seviyodum zaten
Şayeste Tarih: 26.08.2009 23:23
Hayatta kaynar kaynar içemem zaten..
Bardağa sıcak sıcak doldururum yavaş yavaş soğuta soğuta içerim.. :3:
gülfin Tarih: 26.08.2009 23:04
Bundan sonra böyle ozaman:85:
DarkSevda Tarih: 23.08.2009 05:45
bilmiyordum teşekkürler