Çayı Ilık İçin

Son güncelleme: 27.08.2009 15:20
  • bitki çayları - çay - çayın faydaları - çayın zararları - sıcak çay - soğuk çay
    noimage
    Çayınızı dumanı tüterken mi içmeyi seviyorsunuz? Malesef size kötü bir haberimiz var; içmeden önce onu bir parça soğutmanız gerekecek.

    İran'da yapılan ve Amerika'da da kabul görüp yayınlanan bir araştırmaya göre dumanı halen tüten, sıcak içeceği 2 dakika içinde tüketenlerin diğer kişilere göre gırtlak kanserine yakalanma riski 5 kat daha fazla.

    Uzmanlar kanser riskini kendinizden uzak tutmak için 4 dakaika kadar içeceğinizin ılık hale gelmesini beklemenizi tavsiye ediyor.

    Sıcak çayı sağlıklı hale getirmenin bir diğer yolu da bazılarımızın zaten tercih ettiği, limon sıkmak.

    Bir parça limon suyu ihtiyacımız olan günlük C vitamini takviyesine katkıda bulunur ve çayın içindeki antioksidanların alımını arttırır.

    Sanıldığının aksine İngilizlerin tercih ettiği çayın içine süt koymna yöntemi ise çayın kalbe yönelik olan tüm faydalarını yok eder.
#23.08.2009 03:31 0 0 0
  • bilmiyordum :) teşekkürler :)
#23.08.2009 04:45 0 0 0
  • Bundan sonra böyle ozaman
#26.08.2009 22:04 0 0 0
  • Hayatta kaynar kaynar içemem zaten..
    Bardağa sıcak sıcak doldururum yavaş yavaş soğuta soğuta içerim..
#26.08.2009 22:23 0 0 0
  • .ok .ok teşeşkkürler.ben çayı limonlu daha çok seviyodum zaten:)
#27.08.2009 15:14 0 0 0
  • bende soğutup içiyodum zaten teşekkürler abla..
#27.08.2009 15:16 0 0 0
  • aaaa cayi soguk icemem hayatta ne tuhaf.
#27.08.2009 15:20 0 0 0