Yağsız Cips tarifi yufkadan cips tarifi - evde cips yapımı


Malzemeler:

- 1 adet yufka (160 gr)
- 2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
- Kekik

Yapılışı:

Yufkayı düz bir zemine yayın. Yarısına zeytin ezmesini sürün. Çok ince sürmeye çalışın; çünkü yufka da tuzlu olduğundan, çok kaçırırsanız fazla tuzlu cipsler elde edersiniz. Zeytin ezmesinin üzerine biraz da kekik serpin. Yufkanın diğer yarısıyla kapatın. Bir hamur kesicisi ile, istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Yağlı kağıt ile kapladığınız bir fırın tepsisine yayın. 200 derecede 10-15 dakika, kıtırdayana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1257
favori
like
share
hhadise Tarih: 04.11.2009 19:38
teşekkürler
SvS_CoLdDaNCe!! Tarih: 23.08.2009 12:08
saoL
DarkSevda Tarih: 23.08.2009 11:56
buda hoş bir tarif teşekkürler hepsini denemeye çalışıcam