yufkadan cips yapımı - yufkadan cips tarifi



Cipsler:

* Yufka
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Neredeyse toz halinde kaşar rendesi
* 1 diş sarımsak, ama çok iyi dövülecek
* Nane, pul biber, tuz

Yapılışı:

İlk önce yufkaları üst üste koydum.3 parmak genişliğinde şeritler kestim.Sonra bu şeritleri yukarıda gördüğünüz üçgenleri elde etmek için çapraz kestim.Bir kabın içinde zeytinyağı, baharat, sarımsak ve kaşar rendesini karıştırdım.Bu kaba yufkaları da ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırarak tüm malzemelerin yufkalara yapışmasını sağladım.

Tepsiyi yağlı kağıtla kapladım.Fırını 200 C'de ısıttım.Tepsiye dizdiğim cipsleri fırına verdim.Zaten 2-3 dakikada kızarıyorlar.Fırındakileri alıp, yerine hemen yenilerini koydum.Bu şekilde bu leziz ve dışarıdakilere göre daha sağlıklı cipsleri elde ettim.

Dipsosa gelince:

* 5-6 parça pancar turşusu
* 3 kaşık yoğurt
* 1 kaşık mayonez
* 1 kaşık krema (yoksa 1 kaşık daha mayonez koyabilirsiniz)
* 4-5 dal (bizde sap derler) maydonoz
* 2-3 dal dereotu
* 1 diş sarımsak
* İsteğe göre çok az tuz

Malzemelerin hepsini parçalayıcıda karıştırın.Pembe dip sosunuz hazır.Denemenizi tavsiye ederim.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4556
favori
like
share
hhadise Tarih: 04.11.2009 19:41
harika ve ellerinle yaptığın için daha sağlıklı
DarkSevda Tarih: 23.08.2009 11:36
vavvv süper teşekkürler