Windows 7 gümbür gümbür

Son güncelleme: 23.08.2009 13:42
  • Bu haber alıştığınız Windows 7 haberlerinden değil: İşte gümbür gümbür bir yenilik...


    Bu haber Windows 7'nin daha önce çok fazla vurgulanmayan eğlence yönüne yönelik. Bugüne kadar Windows 7'nin en çok dikkat çeken yönü düşük sistem ihtiyaçları olmuştu. PC'de yüksek kalitede medya keyfine yönelik bir açıklama iyi bir değişiklik oldu.

    Windows 7'nin Dolby Digital Plus destekleyeceği yapılan resmi açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. Dolby Digital Plus, çok kanallı ve yüksek kalite ses sunuyor.

    Dolby Digital, ses dünyasında en tanınmış markalardan. Dolby Digital Plus, internet içeriğinden HDTV'ye kadar pek çok farklı alanda 7.1 kanal ve bitstream destekli bütün bir ses paketi sunuyor. Yeni Plus mevcut Dolby Digital AV alıcıların tamamıyla uyumlu.

    Microsoft'un Windows ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Mike Nash yaptığı açıklamada "Dolby Labaratuvarları'yla çalışmaktan ve yüksek kalitede ve surround sesi Dolby Digital Plus ile ortak müşterilerimize sunmaktan inanılmaz mutluluk duyuyoruz" şeklinde açıklıyor durumu.

    Sözlerinin devamında "Windows 7'nin Home Premium, Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerinde Dolby, evde ve yolda daha zengin bir eğlence ortamı oluşturacak" diyor Mike Nash.

    Dolby Labartuvarları'ndan Ramzi Haidamus da "Windows 7'nin PC'lerdeki eğlence deneyimini yükseltmek için Dolby Digital Plus'ı ses formatı olarak seçmesi oldukça mantıklı bir karar. Blu-ray filmlerde, dijital televizyon yayınlarında ve internetten ulaşlan yüksek kaliteli medyada, kısacası her yerde ve bütün cihazlarda Dolby Digital Plus sayesinde kullanıcılar üstün ses kalitesini duyacak" diyor.
#23.08.2009 13:42 0 0 0