Tavuklu Ege Salatası tarifi - Tavuklu Ege Salatası yapilisi


Malzemeler
• 4 Adet Keskinoğlu Fileto
• 100 gr taze fasulye
• 2 Adet havuç
• 1 adet kabak
• Yarım demet dereotu
• 1 Adet marul
• 1 Yemek kaşığı hardal
• 1 ½ yemek kaşığı mayonez
• 1 Kahve fincanı sızma zeytinyağı
• 4 Adet domates
• 4 Adet Yumurta (Haşlanmış)
• 3 Dilim kızarmış ekmek
• 2 Yemek kaşığı mısır
• Tuz, pul biber

Tarif

Fasulyeleri yıkadıktan sonra ikiye ayırın. Kabak ve havucu küp şeklinde doğrayın. Derin bir tencerede kabak, fasulye ve havuçları haşlayın. Haşladıktan sonra büyük bir salata kabına alın. Marulu büyük parçalar halinde doğrayıp salata kabına ilave edin. 2 yemek kaşığı mısırı salatanın üzerine yayın. Filetoları tava ya da ızgarada iki tarafı pişecek şekilde kızartın. Piştikten sonra küp küp doğradığınız filetoları ve kızarmış ekmekleri salataya ekleyin. Diğer tarafta bir kase içerisinde hardal,mayonez, zeytin yağı ve limon suyunu karıştırın. Tuz ve pul biberi de katıp, bu sosu salatanın üzerine gezdirin. Domates, haşlanmış yumurta ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 476
favori
like
share