Hacker'ların tercihi Opera

Son güncelleme: 23.08.2009 15:03
  • Opera - Teknoloji Haberleri - Hacker - Internet Explorer

    noimage

    Hackerların dörtte biri Opera kullanıyor!

    Hackerlar neden Opera'yı tercih ediyor; daha da önemlisi, biz bunu nereden biliyoruz? İşte cevaplar.

    Purewire, hackerların sistemlerine sızarak bir test yaptı. Hackerların kullandığı yazılımlardan ikisinin açıklarından faydalanan araştırmacılar, hackerların hangi internet tarayıcıyı kullandığını araştırdı.

    Bu araştırmanın sonuçları oldukça şaşırtıcı oldu, çünkü hackerlar sadece yüzde 2 pazar payına sahip Opera'yı yaygın bir şekilde kullanıyor. Araştırma sonuçlarına göre hackerların yüzde 26'sı Opera kullanıyor.

    Peki sebebi ne? Opera'nın çok güvenli olması mı? Kullanışlılığı mı? Hayır, güvenlik araştırmacılarına göre Opera'yı hackerların tercih etme sebebi Opera'nın popüler bir internet tarayıcı olmaması.

    Özellikle Internet Explorer gibi yaygın kullanılan tarayıcılara yönelik saldırı için pek çok gelişmiş metot ve araç mevcut. Hackerlar yeterince önemli bir hedef olmayan Opera'nın güvenlik açıklarıyla pek uğraşmıyor. Kendisini diğer hackerlardan korumak isteyen hackerlar da bu yüzden düşük profil sahibi Opera'yı, sıradan kullanıcılardan daha yaygın bir biçimde kullanıyor.

    Bu araştırmanın bir diğer önemli sonucu da hackerların hazırladığı yazılımların da önemli güvenlik açıklarına sahip olduğunun ortaya çıkartılması oldu.


    Kaknak:Veteknoloji
#23.08.2009 15:03 0 0 0