Commandos III: Destination Berlin

Son güncelleme: 23.08.2009 15:19
  • Commandos III: Destination Berlin oyun tam çözüm

    Öncelikle oyunu kısaca tanıyalım. Commandos 2′de bulunan kısayol tuşları bu oyunda oldukça kısıtlanmış. Yine ikinci oyunda bulunan ve topladığımız bonuslarla ek bölümler açma özelliği ne yazık ki bu oyunda bulunmuyor. Bunlara ek olarak bilgi barları ve bilgi kitapçığı da değiştirilmiş. Oyunu, oynanabilirliğinin kısıtlandığı bir ek paketten öteye ***üren bir özellik göremedim. Sadece alarm durumlarında işimizi daha da zora sokacak kurallar ve çok beğendiğim başlangıç ve bitiş görüntüleri var. Bunlar da oyunu eskisinden daha iyi yapamıyor ne yazık ki.

    Bunların dışında kısayol tuşlarında da değişiklikler yapılmış. Artık Q ve W tuşları ile silah değiştiriyoruz. A tuşu ile menzilimize girenlere seçtiğimiz silahla ateş edebiliyorken, Enter tuşu da görüş ve duyuş mesafelerini gösteriyor. İncelemeleri artık Z tuşu ile yapıp, Alt + yön tuşlarıyla da kamera açılarını değiştiriyoruz. Bu kısa bilgilerden sonra artık oyuna başlayabiliriz.

    STALINGRAD

    Bölüm 1: ELIMINATE THE SNIPER

    Bölüm başlar başlamaz sağdaki kapının köşesine gelip oraya yanaşan askeri öldürüyoruz (zamanlamasına güvenenler, binaya girip Alman nişancısı bir başkasını öldürmeye çalışırken, pencereden onu etkisiz bırakabilir. Böylelikle taktik kısmına fazla bulaşmamış olurlar). Daha sonra geldiğimiz yönün tersine gidip o bölgedeki askerleri teker teker öldürür ve son olarak keskin nişancıyı öldürürsünüz.

    Bölüm 2: PROTECT GENERAL o'DONNEL

    Sanırım işin en zor bölümü başlamış oldu. Bu bölümün başlangıcında koşturma taktiğini hiç sevmedim ama ne yapalım, savunma her zaman sıkıcı oluyor. Ara tanıtımda da izlemiş olduğunuz gibi önce bir hava saldırısı ve ardından Alman Hava Kuvvetleri'nin paraşütçü birlikleri geldi. Her paraşütçü timi indiğinde bir saldırıya uğrayacaksınız demektir. İlk iş olarak Sapper ile ekranın aşağısına inen subaya koşun ve vurun. Yere yatıp çabucak gelen iki askere el bombası yollayın, ardından bir tane daha gelecek hızlı davranıp onu da öldürün. Ekranın sol üst tarafındaki kutuya Green Beret'i aşağıdaki köprüye de Sniper ile Sapper'i gönderin. Bütün amaç köprü geçişini tutmak. Nişancınız ve bombacınız ile ilk atakları geçiştirince köprüde tutunmak yetmeyecek diğer taraftaki kutulardan cephane takviyesi için hücumlar yapacaksınız. Antitank mayınlarını alınca köprünün ön tarafına döşeyip tanksavar topunu ve panzeri imha edin (hiç kolay olmuyor ne yazık ki). General uçağa kaçacak, siz de gidip ona katılacaksınız. Ancak yakalanıp yeni bölüme takılacağız.

    Bölüm 3: KILL THE TRAITOR

    Bölüme hücremizde başlıyoruz. Yandaki hücrede arkadaşlarınız var, onları kurtarıp ilerleyince Spy ile buluşuyoruz. Belki hemen buluştuğunuz alandan dışarıya çıkmak isteyebilirsiniz, ama en rahat kısım ara filmde askerlerin selamlama törenini yaptıkları ana binanın merdivenlerinin oradaki kapaktan çıkmak. Tek sorun doğru zamanlama ile merdivenlere saklanmak. Sonrasında devriye atan askeri halledip, soldaki subayın kıyafetini de aldıktan sonra bölgeyi dikkatlice temizlemek. Tüm haritayı temizledikten sonra sol taraftaki kutudan patlayıcıları alıp geri sayımı başlatın. Hurda tankın olduğu binanın bahçesinde kaçış aracı var, aynı binanın solundaki kapıda hain General o'Donnell'i öldürmemeniz gerekiyor. Üç yol var: Spy kapının yanında bekleyip iğneyle halleder, Sniper ile uygun bir atış veya Sapper önceden yerleştirdiği bombayı patlatır. Sonrasında tüm adamlarınızı arabaya bindirip bölümü tamamlıyorsunuz.

    CENTRAL EUROPE

    Bölüm 1: INFILTRATE THE STATION

    Spy ve Thief ile bölüme başlıyoruz, alarm verdirmeden tren istasyonuna girip saklanmamız gerekiyor. Thief yandaki askeri sigara ile kandırıp halleder. Askerin kıyafetlerini alan Spy ile sola ilerleyin köşedeyken askeri iğneyle bayıltıp silah ve kıyafetini alın (kıyafetleri mutlaka alın çünkü biri gelip çözerse oyuna geri dönmeyip utancından dolayı firar edecektir). Daha sonra kuledeki ve altında devriye gezenler, arkadaşlarını görüp gelecektir, onları da iğneyle bayıltınca artık dokuz adet tüfek merminiz var. Hemen sağdaki patika girişini tutan askeri halletmek için kasaların yanına siper alıp tüfeği seçip (A tuşu ile) vurun. Onu gören diğer askerler de geldikçe sırasıyla öldürüleceklerdir. Üste doğru ilerleyip Bina önündeki rütbeliyi halledin ve tünelden içeriye girin. İçerideki direnişçiler duvardaki küçük pencereden çıkıp dışarıda size boş alan oluşturacaklar. Siz de çıkıp soldaki askeri bayıltın. Kapıdakileri Spy ile vurup kapıdan girin. Yandaki odaya girince sağ alttaki gizlenme alanına dalın.

    Bölüm 2: BOARD THE TRAIN

    Kolay bir bölüm. Öncelikle odadaki askerin kıyafetlerini alan Spy dışarıya çıkar. Sağda devriye gezen askeri, sırtı demiryoluna gelecek şekilde sohbete tutar. Thief ise kapının solundaki nöbetçileri sırayla halledip binaya saklar. Çatıdaki Sniper sigara içerken kulübenin başındaki ve vagonun içindeki askeri, en son da Spy'ın konuştuğunu öldürür. Tüfeği Spy alır ve vagonun önündeki iki kişiyi öldürür, bu arada Thief vagon içinde silah ile beklesin ki sese gelen diğer askerleri huzura kavuştursun. Bundan sonra raylardan sürünerek trene binersiniz ve yolculuğa başlarsınız.

    Kaynak : http://www.megafrm.net/commandos-iii-destination-berlin-tam-cozum-t569.html
#23.08.2009 15:19 0 0 0