tas kebabı nasıl yapılır



Tas kebabı için malzemeler:

300 gr. Kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
2 domates
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
3 diş sarımsak
arzu edilirse 2 defne yaprağı

Beğendisi için malzemeler:

3-4 patlıcan
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı ( 2 kaşığı tereyağı , 1 kaşığı sıvıyağ da olabilir)
yeteri miktarda süt
kaşar

Yapılışı

Kuzu etini az yağda tek başına azıcık kavrulur ve bir kenara konur.

Ayrı bir yerde soğan, sarımsaklar biraz zeytinyağında kavrulur sonra daha önce az kavrulmuş kuzu eti eklenir kavrulmaya devam edilir sonra salçasını domatesini ve üzerini azıcık geçecek kadar da sıcak suyu eklenir ( arzu eden bu aşamada defne yapraklarını da ekleyebilir) kısık ateşte 40 dakika gibi pişirilir. Pişmek üzereyken tuzu ve karabiberi ilave edilir.


Tas kebabı pişerken patlıcanları delip közlenir. Sonra soyduktan sonra arzu eden zeytinyağlı sarımsaklı sos yapıp bu sosun içinde biraz bekletebilirsiniz yada bu işlemi yapmayıp beğendiği hazırlama esnasında sarımsak ekleyebilirsiniz tercih size kalmıştır. Sonra patlıcanlar doğranıp biraz rondo da kıyılır.

Yağ ve un kavrulur üzerine yeteri miktarda sütü eklenir ( sosta bekletmeyenler bu aşamada dövülmüş sarımsak ekleyebilirler).patlıcanlar, tuz ve karabiber eklenir sürekli karıştıtrılarak biraz pişirilir. En son altını kapatırken kaşar peyniri rendelenir içine.güzel bir tabağa alıp altına beğendiyi üzerine de etlerimizi koyduğumuzda afiyetle yenilir...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3125
favori
like
share