Kadayıflı Bülbül Yuvası Tatlısı

Son güncelleme: 24.08.2009 13:56
  • kadayıflı tatlılar

    noimage

    Malzemeler:

    2 tane baklava yufkası,
    Yarım kilogram tel kadayıf,
    Süslemek için yeterince fıstık
    Yarım margarin
    Şerbeti için:2 su bardağı şeker
    2 su bardağı toz şeker
    Birkaç damla limon

    Yapılışı:

    Yufkaları ikiye kesiyoruz.Yarım daire şeklindeki yufkaya erittiğimiz yağı sürüyoruz, oval kısım ile kestiğimiz kısmı birleştiriyoruz ve üzerine tel kadayıflarımızı koyarak rulo şeklinde sarıyoruz.Daha sonra kesiyoruz.Tepsiye diziyoruz üzerine fıstık yerleştiriyoruz.180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
    Şurubu için:şeker ve suyu tencereye alıyoruz kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatıyoruz.Ve 2-3 damla limon suyu ilave edip ocaktan alıyoruz.Tatlı soğuduktan sonra üzerine şerbetini ilave ediyoruz.
#24.08.2009 13:56 0 0 0