Havuçlu Dondurma Tarifi - Havuçlu Dondurma Yapılışı



Malzemeler:

1 kg havuç
1 çay bardağı (küçük boy bardak) şeker
1 tatlı kaşığı sahlep

Yapılışı:

Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun ve katı meyve sıkıcısında suyunu çıkarın. 1kg havuçtan 2 bardak su çıkması gerekiyor. Havuç suyunu bir tencereye koyup, üzerine 1 çay bardağı şeker ve 1 tatlı kaşığı sahlebi koyup mikser ile 3-4 dakika karıştırın. Sonra ocağın altını yakıp, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Soğuyunca bir dondurma kabına alıp, buzluğa koyun. 4 saat sonra dondurmanız hazır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 395
favori
like
share