Bursa Mantısı Tarifi - Bursa Mantısının Yapılışı - Tavuk etli Tepsi Mantısı - Tepsi Mantısı


Malzemeler:
Hamuru İçin:

Un, su ve tuz. Ölçülerini tepsinizin büyüklüğüne göre ayarlayın.

İçi İçin:

Haşlanmış nohut.
Tavuk (Haşlanmış ve etleri ayrılmış)

Un, su ve yeterince tuz ile hamur yoğurun. Bezelere ayırıp oklava ile açın ve 3-4 cm.lik karelere bölün. Ortalarına birer nohut tanesi koyun.


Sonra bu parçaları iki kenarından tutup, ortası açık kalacak şekilde sıkın.
Yağlanmış tepsiye, kenardan başlayarak içe doğru sıralayın.


Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Diğer tarafta, tavuğu haşladığınız suyu ister salça ile isterseniz nohut yemeğinin suyunu karıştırın.


Fırından çıkan mantıların üzerine tavuk parçalarını yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar tavuk suyu dökün. Ocağın üstüne alıp ve bir kapak kapatarak orta ateşte tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin.


İster sade, isterseniz yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 715
favori
like
share
1sidelya Tarih: 24.08.2009 18:03
Emeğinize sağlık bu güzel tarifi paylaştığınız için...