Dil Panesi Tarifi - Dil Panesi Yapımı - Sığır Dil Panesi

Malzemeler:

1 Sığır dili
1 bardak Galeta unu
1 Yumurta
1 çay bardağı Süt
kızartmak için sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:

Dili güzelce sıcak suyla temizledikten sonra ince dilimler halinde kesin. Bir tencereye veya kısa sürede pişmesini isterseniz düdüklü tencereye dilimlenmiş dilleri yerleştirin. Üzerine bir miktarda su koyun ve pişmeye bırakın. Diller yumuşayınca ocaktan alın.
Soğuduktan sonra dillerin kabuklarını çıkarın. Bir kapta 1 yumurtayı çırpın, içine sütü katın. Bir miktarda tuz ekleyin.
Ayrı bir kaba galeta ununu koyun. Dilimleri önce sütlü yumurtaya sonrada galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda her iki tarafını kızartın. Sıcak servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 513
favori
like
share
SP3C Tarih: 30.08.2009 20:21
Tesekkurler