Artan Ekmekler - Ekmekleri Atmayın - Ekmekle Yapılan Tarifler

İftarda doymayacağımızı sanıp nasıl yemekleri fazla yapıyorsak eminim hepimiz ekmeği yada pideyide fazlasıyla alıyoruz.Sonra masayı toplarken ya poşetlere koyup yada dolaplarda saklıyoruz.Geneldede bayatladı diye evdekilerde tercih etmediğinden öylece kaldıkları oluyor.

Atıldığını sanmıyorum malum ekmek kutsaldır.

Ayrıca ekmek çok çabuk bozulan yada kuruyan bir gıdamaddesidir.Eğer ekmek yenilmeyecek gibiyse naylon bir poşette saklamayın tüysüz bir keten kumaş torbada mutfakta uygun bir yerde asarak saklayabilirsiniz.

Hafif kurumuş ekmeği mikro dalgada 30 sn de ısıtıp taze gibi yapabilirsiniz.

Herkesin bildiği başka bir yolda kaynayan suyun üzerine koyacağınız kapaklı kevgirin içine attığınız ekmek dilimleri yumuşatabilirsiniz.

Ekmekle yapılabilcek o kadar çok şey varki...

Bazılarını burda paylaşmak istedim.

Resim çekmeyi unutmazsam resimlerlede sunarım inşallah.

Sizlerinde tarifleri varsa paylaşırsa çok sevinirim.


İlk tarifim çocuklar buna ekmek kebabı diyorlar ama biz

Ekmek Mantısı diyelim :)

[FONT="Franklin Gothic Medium"]Bayat ekmeleri ısıya dayanıklı bir tepsiye doğrayın.Üzerine sıvı yağ gezdirerek fırında 10 dk kadar kızartın.Üzerini kapatırsanız ekmeklerin kenarları kuru ve sert olmayacaktır.
O sırada yapışmaz tavada orta boy bir kase kadar kıymayı 1 kaşık salça ,bir miktar zeytinyağı ile kavurun.
İsteğe göre domates sivribiberde katılabilir.sulandırdığı için ben tercih etmiyorum.
Daha sonra fırından aldığınız ekmeklerin üzerine yaptığınız bu harcı dökün.
Sarımsaklı yada normal fakat sulandırılmış yoğurt döküp en üste tereyağı bol baharatla hafif pembeleştirerek üzerine dökün.

Tek başına bile doyurucu olacağından yanına ek birşey yapmanıza gerek kalmayacak ;)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 546
favori
like
share
Pedaliza Tarih: 26.08.2009 20:37
Başka bir değerlendirme şeklide Galeta Unu

Artan ekmekleri parçalayıp fırında biraz kuruttuktan sonra incecik olcak şekilde rondadan geçiriyoruz.Hazır köftelerde,pane yapımında elimizin altında hazır galeta unu olarak bulundurmuş oluyoruz.

Hem doğal hemde katkı maddesi olmamış oluyor
Pedaliza Tarih: 25.08.2009 00:01
Yine artan ekmeklerden özellikle Ramazanda yaptığım bir tatlı;

[FONT="Franklin Gothic Medium"]Ekmek Tatlısı

Artan bayat ekmekleri evdeki en güzel servis kabımıza ufak ufak doğruyoruz

1 bardak şekeri bir tencerede pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Şekerden çok hoş bir koku yükseldiğinde 1 bardak suyu döküp tek yönde karıştırmaya devam ediyoruz.Şeker iyce eridiğinde bir kaç dakika kaynatıp üzerine 1 kaşık tereyağı ekliyoruz.
Bu tereyağlı şerbeti doğranmış ekmeklerimizin üzerine yavaş yavaş döküyoruz.Üzerine isteğe göre ince çekilmiş fındık ceviz konulabilir.Bir kapakla kapatıp servise hazır hale getiriyoruz.
Pedaliza Tarih: 24.08.2009 23:32
2. tavsiyem, Yaren her yaptığımda şimdi biz buna oturcakmıyız dediği

[FONT="Franklin Gothic Medium"]Kanepe

[FONT="Franklin Gothic Medium"]Bu tarif hem kalan ekmekleri hemde kalan peynirleri değerlendirmek için

Bir karıştırma kabına kahvaltıda tabaklarda kalan peynirleri yada aldınızda tadını beğenmediğiniz peynirleri rendeliyoruz.Her türlü peynir olur tereddüt etmeyin.
Rendelenmiş peynirlerin üzerine bir bardak soğuk süt, 1 yumurta kırın.Malzemeler birbirlerini sımsıkı saracak şekilde iyce karıştırın
Parçalanmış ekmekleri yada dilimse her dilime ben becel kullanırım,bir miktar sürerek hazırladığımız malzemeyi bir parmak yüksekliğinde sürelim.Üzerine kekik,kuru nane,kırmızı biber serperek tepsiye dizin.Fırının üst kızartma ayarında 200 derecede kızarmalarını bekleyin.
Çay yanında sıcakken servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun