Frambuazlı Güllaç Tarifi - Frambuazlı Güllaçın Yapılışı - Ramazanın Vaz geçilmeyen Tatlısı

Malzemeler:

Güllaç için;

6 yaprak güllaç
1 lt süt
1 su bardağı şeker
Antepfıstığı içi

Frambuazlı çikolatalı krema için;

1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı su
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
300 gr dondurulmuş frambuaz
2 paket beyaz çikolata
2,5 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı vanilya

Yapılışı:

Kremayı hazırlamak için; şekeri, suyu ve mısır nişastasını bir tencereye koyun. Frambuazlardan bir kısmını üzeri için ayırın, kalanını tencereye ekleyin. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca sürekli karıştırarak 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Eridikten sonra içine kremayı ekleyin ve karıştırın. Vanilyayı ilave edin. Soğuduktan sonra frambuazlı kremaya ekleyerek iyice karıştırın.

Başka bir tencereye sütü koyun, şekeri ekleyin ve karıştırarak ısıtın. Orta ısıdaki süte bir güllaç yaprağını batırarak ıslatın ve borcam tepsiye yerleştirin. Kenarlarını üzerine buruşturarak katlayın. 2 yaprak güllacı da aynı şekilde ıslatarak yerleştirin. 3. katın üzerine hazırlanan frambuazlı kremadan sürün. Üzerine tekrar 3 kat daha ıslatılmış güllaç yaprağı koyun. Kenarlarını katlayın. Üzerini çekilmiş fıstık içi ve kalan frambuazlarla süsleyin ve buzdolabına koyarak soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 518
favori
like
share