Bir Dağ Masalı - Pasta Tarifleri




MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ
1 SU BARDAĞI UN
YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
PARFE İÇİN
2 BUÇUK SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
75 GRAM MARGARİN
ÇİLEK, VİŞNE VE FRAMBUAZ
(DONDURULMUŞ OLABİLİR)
1 ADET KİVİ
1 ADET MUZ

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak yuvarlak ve deliksiz bir pasta kalıbını yağlayalım. Sadece dip kısmına un serpelim. Yumurta aklanını sarılarından ayıralım. Katılaşıp, kar gibi olana dek çırpalmı. Ayrı bir kapta yumurta sarılarına pudra şekerive sütü ekleyerek, çırpalım. Ardından unu, nişastayı vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim. Kar haline getirdiğimiz yumurta aklarını da ilave edelim. Tahta bir kaşıkla ağır ağır karıştıralım. Hamuru kalıba boşaltalım. Kalıbı sallayarak, hamurun eşit yayılmasını sağlayalım. 175° ayarlanmış fırmda 20 dakika pişirdim (pandispanyayı pişirdikten sonra kalıptan hemen çıkarmayın) Yoksa pandispanya çöker). Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayıralım. Pandispanya ile aynı boyutlardaki bir cam kabı (derin olmalı) ıslatalım. Islak kaseye pandispanyanın ilk parçasını yerleştirelim. Parfe için sütü tencereye alalım. Süt ısınmadan unu azar azar ve karıştırarak ekleyelim. Yarım su bardağı şekeri ilave edelim. Üzeri göz göz olmaya başladığında tencereyi ateşin üzerinden alalım ve soğutalım. 75 gram margarini ekleyelim. îyice çırpalım. Bu kremaya muz ve kivi dilimlerini, dondurulmuş çilek, fram-buaz ve vişneleri ekleyip, karıştıralım. Kremayı derin cam kabın içinde bulunan pandispanyanın üzerine boşaltalım. Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine kapatalım. Buzlukta bir kaç saat bekletelim. Sonra servis tabağma ters çevirerek, pastayı kalıptan çıkaralım. Üzerini dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis yapalım.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 412
favori
like
share
zeynap Tarih: 25.08.2009 12:59
Evet ablacım nefis görünüyor
SU-PERISI Tarih: 25.08.2009 12:50
Eline saglık zeynapcıgım çok nefis görünüyor.