Malzemeler:

6 adet sivri biber
3 diş sarımsak
Bir kaç dal taze nane yaprağı
İsteğe göre sarmalık pancarın sap kısmı (pazı)
Limon tuzu
Tuz

Yapılışı:

Biberleri iyice ayıklayıp yıkayın. Sarımsakları soyun, pancar saplarını iyice yıkayıp bir parmak kalınlığında ve uzunluğunda kesin. Daha sonra orta boy bir tencereye biraz su koyup kaynatın. Sırasıyla önce ayıklanıp temizlenmiş pancar saplarını koyun. Sarımsakların birini ezin, diğer ikisini de ikiye dilip ilave edin. Limon tuzunu ve tuzu da ilave edip bir taşım kaynatın. Daha sonra biberleri de ilave edip, pancar sapları ve biberler yumuşak bir turşu kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın taze nane yaprakları ve bir çay kaşığı (isteğe bağlı) kırmızı pul biber atın ve ocaktan indirin. Servis tabağına alarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 553
favori
like
share
nursun Tarih: 04.09.2009 01:50
Elinize sağlık