MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ERİMİŞ
MARGARİN VEYA TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI SÜT 3 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 PAKET VANİLYA
20-25 MÜRDÜM ERİĞİ VEYA KIRMIZI ERİK
PUDRAŞEKERİ (ÜZERİNE ELEMEK İÇİN)
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Eritip soğuttuğumuz margarini, sütü ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim, Hamuru kalıba boşaltıp erikleri sık aralıklarla hamura bastırıp hafifçe gömelim. Kalıbın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 190° ısılı fırında keki pişirelim.